Rupsje genoeg
Blijf op de hoogte

Deze week is het 50 jaar geleden dat de eerste uitgave van het kinderboek 'Rupsje Nooit Genoeg' is verschenen. Hoe cynisch is het dat we hierbij ook het 30 jarige jubileum vieren van de eikenprocessierups. Beide lijken niet te stoppen!

Door klimaatverandering en door de grote hoeveelheid voedsel (eik) is het probleem ontstaan zoals het er nu is en zou je zelfs kunnen stellen dat we dit zelf veroorzaakt hebben. Ook in mijn blog van vorige week heb ik aan dit bijzonder interessante insect aandacht besteed maar deze week stijgt de media aandacht naar een hoogtepunt. Diverse interviews heb ik gegeven: Limburg Dagblad, Eindhovens Dagblad en AD in Den Haag. Maar ook in het programma van Gerard Ekdom op Radio 10 werd aandacht besteed aan dit insect. Tjonge ik hou van woordgrapjes maar als je diverse keren roept: 'De eikenprocessierups rupst op' heb je mij nog niet meteen als Radio 2 luisteraar gewonnen. Ik ben ook voor een interview op Radio 1 naar Hilversum gegaan waar de goed ingelichte Suzanne Bosman mij de kans gaf mijn standpunt rondom boomsoorten diversiteit duidelijk te maken als enige duurzame oplossing van eikenprocessierupsen. Maar ook op TV bij 1 Vandaag was een alleraardigst item van 4,5 minuut waarin de situatie van de monocultuur van eiken duidelijk werd neergezet en ik in het prachtige van Gimborn Arboretum in Doorn mijn boomsoorten pleidooi kracht bij kon zetten. 16 juni zit ik in een Questions & Answers uitzending bij omroep Brabant welke live via Facebook wordt uitgezonden en via de app van deze omroep. Inmiddels zijn hier al 1000 vragen rondom de eikenprocessierups binnengekomen, een zeer actueel onderwerp dus. Een mooie nieuwe vorm van communicatie waarbij ik de gelegenheid zal aangrijpen om begrip te kweken voor de aanwezigheid van dit natuurlijke fenomeen. Ik hoop ook een nuancering aan te kunnen brengen op de voorgeprogrameerde uitroeiingsgedachte welke soms bij een deel van het publiek leeft.

Wil je een bericht ontvangen als een nieuwe blog is geplaatst? Meld je hier aan.

Blijf op de hoogte
Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang