Blijf op de hoogte

De Trudotoren in Eindhoven is een ambiteus project waarbij de eerste groene woontoren van Nederland door woningbouwvereninging Trudo wordt gerealiseerd. Bijzonder is dat het ook een sociale woningbouw project betreft.

Inmiddels is men begonnen met het storten van de fundering van deze 77 meter hoge kolos, eind 2020 zal deze opgeleverd worden. Op de toren komen 135 bomen en 5100 heesters en planten. Iedere bewoner krijgt minimaal 1 boom op zijn balkon. Vanuit Terra Nostra zijn we betrokken om de technische toets van het plan uit te voeren. Door de architect, Stefano Boeri wordt de toren als een grote boom gezien. De stam wordt gevormd door de woontoren, de takken zijn de balkons en de wortels worden gevormd door de technische watergeefinstallatie. We hebben de ecosysteemdiensten van de bomen berekend middels i-Tree Eco. Hieruit blijkt dat op 560 m² grondoppervlak in 10 jaar tijd totaal 18.000 m² bladoppervlak wordt gerealiseerd. Dit komt neer op 33 m² blad per m² grondoppervlak. Het resultaat zal een prachtige groene leefomgeving zijn. Daarbij zal de beplanting de temperatuur verzachten, fijnstof afvangen en CO2 vastleggen. Ik merk dat vooral de vakbroeders kritisch kunnen zijn over het project. Laten we dit soort initiatieven vooral aanmoedigen en evalueren waar het beter kan. Als ik nog ooit in een appartement terecht mocht komen, rol mij dan maar een groene flat in!

Wil je een bericht ontvangen als een nieuwe blog is geplaatst? Meld je hier aan.

Blijf op de hoogte
Reacties niet mogelijk
Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang